Топлоизолационни системи > Статии > Експандиран пенополистирол (EPS) > Rigitherm® – Композитни панели от гипскартон и експандиран полистирен (EPS) за вътрешна топлоизолацияRigitherm®  –  Композитни панели от гипскартон и експандиран  полистирен (EPS)  за вътрешна топлоизолация
Rigitherm® – Композитни панели от гипскартон и експандиран полистирен (EPS) за вътрешна топлоизолация

1. Вътрешна топлоизолация.

 

Вътрешната топлоизолация е подходяща алтернатива за повишаване топлинната устойчивост на стените и се препоръчва в следните случаи:

o Апартаменти в жилищни сгради, където достъпа до фасадата за поставяне на външна топлоизолация е труден и скъпо струващ;

o Сгради с историческа или архитектурна стойност, когато целта е запазване на фасадата в първоначален вид;

o Сгради, при които всяко изменение на фасадата би надвишило максимално допустимото натоварване на носещата конструкция.

 

Топлоизолационните плоскости Rigitherm® на Rigips са едно ново решение за вътрешна топлоизолация . Те представляват композитни панели от гипсокартон и експандиран полистирен (EPS), които се залепват директно към масивните стени, които искаме да изолираме. Тази система намалява загубата на топлина през стените, съвместима е със всички видове масивни стени и се монтира за изключително кратки срокове. Rigitherm® представлява икономична алтернатива на предстенните обшивки от гипсокартон и топлоизолационна минерална вата.

 

sravnenie_gazobeton_rigitherm

Коефициентът на топлопреминаване U на стена със залепена към нея плоскост Rigitherm® значително намалява. Това се вижда на фигурата, където е направено сравнение между стена от газобетон с дебелина 30 см., чийто коефициент е 1.01 W/m2K, а след това за същата стена с положени плоскости Rigitherm® този коефициент пада до 0.48 W/m2K.

 

2. Ефективност на системите Rigitherm®

 

Системата Rigitherm® е разработена на база задълбочен анализ на топлоизолационните качества на най-често срещаните външни стени в строителството, както и специфичните климатични условия в България. Системата Rigitherm® е изпитана не само в лабораторни условия, но и при строителството на реални обекти, изградени с 3-те основни типа външни стени в България – тухлена зидария, зидария от газобетон и бетонни стени.

Направените изследвания показват значително намаляване на коефициента на топлопреминаване на всички видове външни стени след монтаж на Rigitherm® , което не само подобрява комфорта, но и значително намалява енергийните разходи. Резултатите не отчитат повишение на влагата в съставните слоеве на топлоизолираната стена и никакъв риск от образуване на мухъл и при трите вида плоскости – Rigitherm® 20PS, 40PS или 60PS.

 Preporachitelni debelini Rigitherm

3. Етапи за монтаж и свързващи детайли.

 etapi za montaj polezni saveti

4. Продуктова гамa Rigitherm®

 produktova gama Rigiterm

Размери на плоскостите Rigitherm® : 1200х2600 mm

Кантове: Rigips® Pro

Comments are closed.